Uitvaartkisten

1-80-hc8
luxe uitvaartkist
wilgetenen
 
 
 
 
 

Voor uitvaartkisten geldt eigenlijk het zelfde als voor alle andere zaken. U kunt het zo persoonlijk maken als u wilt. Kisten kunnen in door u gewenste kleuren worden gespoten, u kunt zelf een binnenbekleding maken, of de kist zelf beschilderen. Het is zelfs mogelijk om de kist helemaal zelf te maken, al moet u dan wel rekening houden met afmetingen en de te gebruiken materialen.

Aandacht voor natuur en milieu leidde tot de ontwikkeling van kisten waarin uitsluitend natuurlijke materialen worden gebruikt, zoals bv. riet of wilgentenen.

Het gebruik van een uitvaartkist is in Nederland niet meer verplicht. De mogelijkheid bestaat om de overledene in een lijkwade of ander omhulsel te wikkelen. De enige eis is dat er natuurlijke materialen gebruikt worden en dat de overledene niet zichtbaar is. Begraafplaatsen en crematoria verbinden hier meestal de voorwaarde aan dat de overledene op een draagplank ligt.

Kortom, er is veel mogelijk. Onze uitvaartbegeleiders beschikken over een informatiemap van de diverse kisten. Zij kunnen u helpen een passende keus te maken.

Klik op het plaatje van de kisten voor het volledige assortiment van de leverancier.